lördag 10 september 2011

Grönt ÄR skönt!

Den är så galet vacker denna Philodendron, med sin djupa gröna färg och sina blanka flikiga blad. Detta är en av mina absoluta favoriter när det kommer till gröna växter. Underbara blad att ha som snitt eller magnifik som krukväxt. Just nu har vi ett stort exemplar hemma, som kanske lämpar sig att ha på golvet i en fin kruka, men också några mindre exemplar som lämpar sig mer för fönsterbrädan.


Vi har fått hem självvattnade krukor i olika storlekar i svart eller vitt. Jättfina och praktiska! En samplantering med olika gröna växter i olika nivåer gör sig otorligt fint i dessa krukor. Att man sen slipper tänka så mycket på vattningen, mer än att fylla på vattentanken då och få känns ju bara som pricken över i!

Här har Christina planterat en otroligt vacker grön grupp, också denna i en självvattnande kruka. Denna storlek på kruka står dessutom på hjul och är lätt att flytta omkring. Vi kan naturligtvis hjälpa dig att plantera efter dina önskemål, vad gäller växter, storlek eller färg på krukan. /Marie














Inga kommentarer: