torsdag 7 april 2011

Krukväxter

Vi har fått hem många fina krukväxter nu, här kommer några! Vaxblomma som har en otroligt härlig doft på kvällen. Är kanske inte den mest lättskötta men bara man vattnar den när den börjar bli torr och den får stå ljust men ej i direkt solljus så står den faktiskt väldigt länge. Och som sagt så doftar den HEEELT ljuvligt!
Trillingblomman är en av mina favoriter. Köp den nu och ha den inomhus i ett ljust fönster och vattna ofta så blommar den i flera veckor. I sommar vill den stå ute och då kommer den att blomma om med stora klasar blommor och den är såå himla vacker.



Toffelblomman är jättegullig. Den här sorten vill stå inomhus och vattnas normalt och stå lite halvskuggigt. Den finns i en mer gul variant också. Blommar inte så länge men absolut köpvärd för att den är så söt.



Oncidium orkidéen har vi fått hem i gult som passar bra till både vår och påsk. Den tillhör nybörjar orkidéerna för att den är lättskött och blommar relativt länge. Den vill stå ljust men inte i direkt solljus under vår och sommar. Vattnas när den är torr och orkidénäring 1-2 gånger i månaden under växtperioden.
Den kallas för "the dancing lady" och tittar man noga så förstår man varför. Helt ljuvlig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Varför kan inte ni också ha 5 säckar planteringsjord,gödsel,täckbark för 99.- ? Så vi kan handla på hemmaplan istället för att gynna Plantagen eller Bauhaus i Bromma. Ni har ju plats...

Bengt

GUSTAVSHILL Telefon: 08-560 425 80 sa...

Hej Bengt,
Eftersom vi är en trädgårdsfackhandel är alla våra varor av bästa kvalitén inklusive jordarna./Irene